Având în ajutor îndemnurile Înalt Prea Sfintiei Sale Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, cât si infrastructura Mitropoliei în domeniul misionar(Biroul "Diaconia", Institutul Cultural Misionar "Trinitas"), derulăm în parteneriat cu institutii si O.N.G.-uri programe în domeniul:

- cateheză si studiu biblic;

- asistarea grupurilor defavorizate;

- protectia copilului;

- Oficiu de Informare si Documentare;

- prevenirea delicventei si violentei în familie;

- consulting profesional si programe de dezvoltare rurală;

- punct sanitar de prim-ajutor.

    Un loc aparte îl are asistenta si educatia sanitară ce se realizează prin punctul de prim-ajutor, având alături medicii de la Centrul Media "Providenta", A.M.F.O.R. si Spitalul de Urgente Iasi. Anul trecut au fost asistati peste 40 de enoriasi.

La îndemnul P.C. Pr: Protopop Constantin Andrei, adresat preotilor din Protopopiatul I Iasi, am început sa derulăm programe comunitare.

Avem în derulare proiecte cuprinse în programele FRDS si SAPARD.


Împreună cu un învestitor local cuprins în programul FRDS si partener în World Vision în proiectul agricol, alături de reprezentantul politiei din Stolniceni.

Cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi, a ROMTELECOM si cu aportul gospodarilor a fost instalat un post telefonic între Glăvănesti si Stolniceni.

"...căci ce am fost datori sa facem am facut." (Luca 17,10)

    Acum, într-un final, nu putem sa nu multumim celor ce ne-au ajutat. Oameni ca dr. Mihai Frasin, de la Spitalul de Urgente, Popescu Gabriel, vicepresedintele D.J. Iasi, Eugen Borlea - World Vision Iasi, minunatul colectiv la S.C. "FORTUS" S.A. Iasi, CET Iasi, S.C. "Flux" S.R.L. sunt doar căteva exemple de buni crestini care, în aceasta stare de spirit jertfelnică întru Hristos, instituită de Înalt Prea Sfintia Sa Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, au fost alături de noi.

    Colaborăm activ cu institutii si organizatii non-guvernamentale: Prefectura si Consiliul judetean Iasi, Inspectoratul de Politie Iasi, Directia Sanitară, Centrul Regional de Meteorologie Moldova, Fundatia SONOPRIV, Uniunea ROPAR, Centrul de Mediere si Securitate Comunitară, Organizatia HOLT, Alternative Sociale, Filiala Academiei-Iasi, A.J.O.F.M. Iasi etc.

    Multumim tuturor pentru ajutorul acordat, iar dacă v-am iesit în întâmpinare cu aceste rânduri, nu a fost spre fală desartă, ci pentru a vă ruga să fiti alături de noi.

Pagina precedentă

COPYRIGHT© 2004, Hîncu Andrei. Toate drepturile rezervate